Kto nie lubi Princessy kokosowej. Dziś zdrowa alternatywa. Miały być batoniki, ale do zdjęć ktoś je zjadł czyt. siostra, więc zostały tylko kuleczki. Przepis jest bardzo prosty, potrzeba tylko 4 składników i trochę chęci.
English version down below.
Wafle ryżowe kruszymy, dodajemy stałą część mleka kokosowego (bądź serek homogenizowany). Mieszamy wszystko, dodajemy miód oraz wiórki kokosowe. Znowu wszystko mieszamy i formujemy batoniki/kulki. W razie zbyt rzadkiej konsystencji dodajemy wafle. Słodkości wstawić na pół godziny do lodówki.
Smacznego!
Crumble the rice waffles, add constant part of coconut milk (or fromage frais) and mix them. Then add honey, desiccated coconut and mix all ingredients. If the consistency is runny, add rice waffles. Make a small candy bars or sweet balls.
Grub's up!
English version down below.
Batoniki a'la Princessa
Składniki:
- wafle ryżowe
- 1 puszka mleka kokosowego (lub serek homogenizowany)
- 2 łyżki miodu
- wiórki kokosowe
Składniki:
- wafle ryżowe
- 1 puszka mleka kokosowego (lub serek homogenizowany)
- 2 łyżki miodu
- wiórki kokosowe
Wafle ryżowe kruszymy, dodajemy stałą część mleka kokosowego (bądź serek homogenizowany). Mieszamy wszystko, dodajemy miód oraz wiórki kokosowe. Znowu wszystko mieszamy i formujemy batoniki/kulki. W razie zbyt rzadkiej konsystencji dodajemy wafle. Słodkości wstawić na pół godziny do lodówki.
Smacznego!
Candy bars a'la Princessa
Ingredients:
- rice waffles
- 1 tin of coconut milk (or fromage frais)
- 2 tablespoons of honey
- desiccated coconut
Ingredients:
- rice waffles
- 1 tin of coconut milk (or fromage frais)
- 2 tablespoons of honey
- desiccated coconut
Crumble the rice waffles, add constant part of coconut milk (or fromage frais) and mix them. Then add honey, desiccated coconut and mix all ingredients. If the consistency is runny, add rice waffles. Make a small candy bars or sweet balls.
Grub's up!
You ought to be a part of a contest for one of the finest
OdpowiedzUsuńblogs on the net. I'm going to highly recommend this website!